Dr. Gregus Judit, Pécs - csecsemő- és gyermekgyógyász

alt

Elérhetőség

Nemcsak azzal szeretnénk segíteni a homeopátia iránt érdeklődőket, hogy minden hónapban bemutatunk egy-egy homeopátiás szerek forgalmazására szakosodott gyógyszertárat, hanem a képzett és gyakorlott homeopata szakorvosok megismertetésére is törekszünk, mivel sok esetben, egyedül ők azok, akik a helyes anamnézis (kórkép) felállításával a páciens számára a legmegfelelőbb szert tudják kiválasztani. Ne féljünk felkeresni őket és éljünk a konzultáció lehetőségével, a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében!

Boiron (továbbiakban B.): Egy általános, de nagyon fontos kérdéssel kezdeném. Ha megkérdeznénk Öntől, mi irányította a homeopátiás gyógyítás felé, tudná ezt konkrét eseményhez, élményhez kötni az életében?

Dr. Gregus Judit (továbbiakban G.J.): Orvosként a holisztikus szemlélet híve vagyok. Munkám során folyamatosan törekszem arra, hogy betegeimnek - képességeim szerint - széleskörű ellátást biztosítsak a háziorvosi praxis adta lehetőségek keretein belül. Ezt próbálom megvalósítani a diagnosztikában és a terápiában egyaránt. Az elmúlt évek során sokan fordultak érdeklődéssel a természetes gyógymódok, így többek között a homeopátia felé is. Mint terápiás lehetőség, engem is el kezdett foglalkoztatni, ezért tovább képeztem magam ez irányban.

Ma már előszeretettel ötvözöm a homeopátiát a hagyományos orvoslással; előbbi alkalmazásával szívesen segítek a hozzám fordulók lelki problémáin, de nem utolsó sorban ez a szelíd gyógymód családom betegségei kapcsán otthon is nagyon jól bevált.

B: Melyik szakmai előd munkája volt Önre nagy hatással?

G.J.: Számomra példaértékű Dr. Zarándi Idikó munkája. Oktatóként és emberként is nagy hatással volt rám. Nagy tudású, jó előadó, kedves és természetes, ami a mi szakmánkban nagyon fontos.

B: Minden homeopata orvosnak vannak kedvenc történetei. Legyen szíves, mesélje el röviden egyik legemlékezetesebb esetét vagy legnagyobb sikerét!

G.J.: Egy orvos számára a legnagyobb siker, ha paciense gyógyult és boldog. A betegtől kapott legnagyobb elismerés a hálás köszönet. A mai világban ennek kifejezésére azonban sajnos egyre ritkábban kerül sor. Az alábbi eset ezért emlékezetes számomra.
Paciensem két- három hónapja elhúzódó, rohamokban jelentkező, hányásig fokozódó, száraz köhögés miatt keresett meg homeopátiás rendelésemen. Betegsége egy megfázással indult; enyhe hurutos tünetei is voltak, de ezek később megszűntek. Panasza azért is volt számára rendkívül aggasztó, mert zenetanár volt és így a mindennapos munkában is zavarta. A belgyógyászati kivizsgálás negatív eredménnyel zárult. Túl volt már számos sikertelen antibiotikum kúrán, és homeopátiás szerekkel is próbálkozott.

Beszélgetésünk során kiderült, hogy a családban gondozzák a nagybeteg nagyszülőt, ami számára rendkívüli lelki tehertételt jelentett. Problémáját ezért ez irányból is próbáltam megközelíteni. Köhögésére - a hasonlóság elve alapján - tüneti szerként Droserat és Ipecat kapott; mindkettőt 9 CH-ban naponta 3-szor. Később már csak a tünetek jelentkezésekor szedte.
Mivel betegségét nagyrészt pszichoszomatikusnak tartottam, ezért Staphysagriat is javasoltam 30 CH-ban naponta egyszer, majd a javulásnak megfelelően ritkítva.
A betegség elhúzódó volta és a korábbi gyógyszeres kezelések miatt Thujat is adtam 15 CH-ban, kezdetben naponta egyszer, majd ritkítva. Alkati szerként Natrium muriatikumot kapott 30 CH-ban.
Javulás két hét után jelentkezett, és körülbelül négy hét múlva vált betegem teljesen tünetmentessé. Azóta is, ha találkozunk elmondja, hogy mindennap hálával gondol rám, ami számomra a legnagyobb elismerés.

B: Mit üzen a homeopátia iránt érdeklődő, de azt még ki nem próbáló pácienseknek?

G.J.: Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy bátran próbálja ki, mert működik. Sajnos kicsit több odafigyelést igényel a szedése, mint a hagyományos gyógyszereké, de megéri. Mellékhatásoktól mentes gyógyulás érhető el sokszor olyan betegségekben is, ahol más gyógyszerek hatástalannak bizonyultak.

borion.hu

 

 

 

Kapcsolat


  jdrgregus@gmail.com


 +36 20 5764994


7633 Pécs, Kőrösi Csoma Sándor u. 1/1

Keresés az oldalainkon

Partnereink